onsdag 31 oktober 2012

Vecka 1, dag 3

Idag har det inte hänt så mycket. Jag och Sebastian hade stödsamtal med en kurator idag och ska tillbaka om 2 veckor igen. Det kändes jätte bra att prata med henne. Vi fick en hemläxa att när jag frågar Sebastian nått inte stressa fram ett svar utan ge honom tid att formulera sig. Så vi har fått ett stopp ord han ska använda när jag går på för mycket och ger honom inte tillräckligt med tid. Vi hälsade på sebbes farmor en snabbis som ligger inne på sjukhuset med lung inflammation. hon skulle sen skrivas ut på eftermiddagen men hon blev jätte glad av vi tittade förbi. 

På Fredag ska sebbes föräldrar komma hit det känns ganska jobbigt och stressigt. Just nu beteér sig svärmor som en jobbig sådan som lägger sig i alldeles för mycket. Hon vill prata med oss om hur vi sköter vår ekonomi och att hon tycker vi har för många djur. Visst just nu har vi ekonomiska problem men dom blir ju inte bättre om vi pratar om det. Jag har ingen inkomst alls och om jag har tur kanske kommer få det inom några månader om jag får rätt hjälp från arbetsförmedlingen i att komma ut i arbetsträning men det går långsamt och det är svårt att hitta en plats. Sebbe har inte så bra inkomst då detta är första månaden han kunde plocka ut lön och den blev bara på 10 000 kr. Vi har betalat alla räkningar förutom hyran som vi har skjutit på tills den 15/11. Vi har pengar till mat hela månaden ut och det känns bra. Vi hade tänkt fråga sebbes farmor sen om hon kunde låna till hyran men vill vänta 1 vecka eller 2. Angående våra djur så har vi V katter, 1 hund och 1 papegoja och vi tänker inte göra oss av med något av våra djur som vi älskar. Fattar inte varför sebbes morsa ska tjata om det. Sen ville hon prata om städning och att vi inte ska skaffa barn just nu vilket hon inte har nått med att göra.  Jaja uppdatering kommer på Fredag. Det kommer bli stressigt då dom kommer ca 19:30 och jag har ridning mellan 18-19. Men vi fick inte välja vilken dag dom kunde komma bara vilken tid vi var hemma.

Matlista:

Frukost:-----
Lunch:-------
Lunch: 1/2 portion squash lasagne
mellis: 100 g ananas, 1 kubbe
Middag: 1/2 portion Lax i kokossafransås med potatis
Middag: 1/2 portion Lax i kokossafransås med potatis
Mellis: 10 räker, 1 mjukt brödskiva, 1 tsk bregott, 1 skiva skinka,

Tillåtna kalorier: 1454

Mat:      1065
Motion:       0 Vila idag
----------------------------
Summa: 1065


 

tisdag 30 oktober 2012

Vecka 1. Dag 2

Så nu är vi inne i dag 2. Allt känns jätte bra. Det var en underbar känsla att gå på vattengympa kl 10:15 på morgonen man vaknade verkligen. Maten funkar bra. Jag har tagit kontakt med min handläggare på arbetsförmedlingen och vi ska ha ett möte tillsammans med en ciux konsulent och se hur vi ska gå vidare. Vi vill ju alla att jag ska komma ut på arbetsträning men jag har svårt att finna en plats och ams verkar inte heller hitta ett ställe jag kan vara på. Jag har ringt runt lite idag men har antingen inte fått tag i någon eller fått ett nej. Jag ska fortsätta ringa imorgon så får vi se om jag hittar nått.

Matlista:

Frukost: 2 frukost knäcke, 1 tsk bregott, 1 skiva kalkon, 
              1 clementin
Lunch:   1 skiva mörkt lantbröd, 1,5 skiva skinka, 1/2 tomat, 
              1 tsk bregott, 1 tsk vinbärsgelé, 1/2 advocado
Lunch:   1 skiva mörkt lantbröd, 1,5 skiva skinka, 1/2 tomat, 
              1 tsk bregott, 1 tsk vinbärsgelé, 1/2 advocado
Mellis:   1 kubbe, 1 clementin
Middag: 1/2 portion bacon & squash lasagne
Middag: 1/2 portion bacon & squash lasagne
Mellis:   1/2 hummer, 1 lantbröd, 1 tsk bregott, 1 skiva kalkon

Tillåtna kalorier: 1454

Mat:      1576
Motion: -280 Vattengympa 45 minuter
------------------
Summa: 1296


måndag 29 oktober 2012

Nu kör vi!

Nu börjar vi. Känns as bra detta. Ända som är synd är att jag vägde mig i går och då vägde jag efter träningen 76,3 kg och idag då vägningen räknas så vägde jag 79,0 kg igen. Antar att jag blev av med en del vätska på träningen och att jag sen samlade på mig en del under kvällen. Jaja startvikten är i alla fall 79,0 kg. Nu ska vi ner till 69 kg. Jag kommer dela upp lunchen till två måltider och samma med middagen då man som opad ska ät 7-8 ggr om dagen

Matlista den 29/10
Frukost: 2 frukost knäcke, 1 tsk bregott, 1 skiva kalkon, 
              1 clementin
Lunch: 1 äggvita stekt, 1,5 champinjoner, 50 gram potatis, 
            0,25 gul lök, 0,25 bratwurst
Lunch: 1 äggvita stekt, 1,5 champinjoner. 50 gram potatis, 
            0,25 gul lök. 0,25 bratwurst
Mellis: 1 kubbe, 1 clementin
Middag: 2 fiskpinnar, 1 potatis, 1 dl matlagningsyoghurt, dill,
              saltgurka
Middag: 2 fiskpinnar, 1 potatis, 1 dl matlagningsyoghurt, dill,
              saltgurka
Mellis: 1/2 hummer, 1 skiva lantbröd, 1 tsk bregott, 1 skiva kalkon

Tillåtna kalorier 1454

Mat:       1343
Motion:   -398
------------------
Summa:    945

söndag 28 oktober 2012

Första Zumba Söndagen

Underbart härligt röd och svettig är jag efter dagens Zumba pass. Gick ganska bra men blir nog bättre med övning. Jag hade i alla fall kul åt mig själv. Skrattade en hel del åt felsteg och snurr när man inte skulle snurra. Det ända stora misstaget var i drick pausen då jag istället för att svälja vattnet valde att testa att andas in det. Fy vilken hosta jag fick.
Imorgon ska jag rida igen. Underbart att det blir ett extra rid pass denna vecka. Nu ska vi äta middag och imorgon börjar vi. Först invägning sen kommer jag skriva dagens matlista.

lördag 27 oktober 2012

Gymkort köpt!

Steg 1 avklarat. Nu ligger gymkortet i plånboken. Det blev en halv timmes simning idag. Egentligen ville jag simma 1 timme men jag har lite träningsvärk från ridningen igår och vill ju inte öka på träningsvärken för mycket då jag ska träna Zumba imorgon. Jag gissar på att jag kommer ha ont efter det. Sen ska man ju klara av att rida på Måndag också. Jag gissar på att det inte kommer påverka ridningen eftersom det är olika muskler man använder.

fredag 26 oktober 2012

Filmklipp från hopp lektionen

Här kommer ett litet filmklipp. Av alla som hoppade vi var väll runt 10 tjejer så var det 2 som ramlade av men det gick som tur var bra för dom. jag var väll kanske i närheten av att tappa balansen två ggr då Ubbe snubblade till framför och efter ett hopp. På måndag blir det lite extra ridning då jag skrivit upp mig på en extra lektion. Jag ska också skriva upp mig på en hopp kurs den 18/11. 

Jag försöker fortfarande knåpa ihop en matlista inför nästa vecka. På måndag börjar jag. Jag tror det blir att jag skriver på bloggen en matdagbok så man kan se vad jag äter.


torsdag 25 oktober 2012

Jobbiga tider

Fan vad jobbigt detta är. Vet inte om jag riktigt ska skriva allt jag känner just nu. Jag mår skit dåligt just nu. Mycket eller nästan allt har med mitt och Sebastians problem att få barn. 

Vi börjar få enorma problem med ekonomin på grund av att jag är arbetslös utan ersättning och maken har nyligen startat ett nytt företag med 3 av hans vänner. Han vet inte ens om han kommer kunna plocka ut nån lön denna månad. Vi har redan skulder till hans föräldrar på över 10 000 kr och till hans farmor på ca 4000 kr.

Jag har på grund av denna stress börjat tröst äta igen och vikten börjar stiga. Usch denna panik över att jag gjort en operation för att kunna gå ner i vikt och att inte ens lyckas med det. Jag ville ner till 69 kg men lyckades bara nå som minst 72 kg och det efter en magsjuka. Jag pendlade som längst mellan 74-78 kg i över 1 år men nu har jag passerat 80. 

Idag vägde jag alltså 80,1 kg och jag får panik. Jag och Sebastian har ju inte ekonomin direkt att börja träna eller äta smalmat. Jag rider 1 gång i veckan men det räcker inte. Nu har vi tillsammans bestämt att vi ska köpa 1 träningskort till mig där det ingår simning, gruppträning och gym. 

Jag är en person som älskar att träna och min motivation är på topp just nu så det är ju perfekt att börja just nu. Så här tänker jag lägga upp det:

Måndag: 30 min promenad
Tisdag: Vatten gympa 10:15
Onsdag: 30 min promenad
Torsdag: Step up 19:30
Fredag: 1 timme ridning
Lördag: 30 min promenad/simma 1 timme
Söndag: Zumba 16:00
 
Då blir det sammanlagt med ridningen 4 träningspass i veckan. Jag vill också äta smalmat men göra det på ett billigt sätt. Jag vet att jag kan knåpa ihop en billig matsedel. Så matsedels schema kommer upp. 

Finns det nån av er som läser min blogg som vill följa med på denna resa att gå ner i vikt. Dela tips och matlistor. Det ska vara smalmat och träning. Det är en utmaning att få det så billigt som möjligt och god mat såklart. Till min hjälp använder jag viktkoll och recept från må bra tidningar som man lätt hittar på mabra.se.

Delmål

Under 75 kg
Under 72 kg
Komma i ett par byxor jag har i strl 46
Följa mat schemat i 1v
-II- 2v 
-II- 3v
Tränat i 1v
-II- 2v
-II- 3v
Följa mat schemat i 1 månad
-II- 2 månader
-II- 3 Månader
Träna i 1 månad
-II- 2 mänader
-II- 3 månader
den första januari fortfarande följa matschemat
den första Februai fortfarande följa matschemat
den första Maj då det gått 6 månader sen start fortfarande följa matschemat
 
Mål 

Nå 69 kg

Som ni ser har jag mycket på gång men jag känner mig peppad...

måndag 22 oktober 2012

Nu är det definitivt.

Mensen har kommit. Inte så oväntat men det känns ju tungt ändå. Nu ska vi ta nya tag och börjar ÄL-testa runt den 3/11. Jag kommer också ta pergotime denna gång och se om det hjälper mig att få ÄL ca 14 dagar efter mensen istället för 22 dagar efter. Annars har jag inte så mycket mer att berätta om.

söndag 21 oktober 2012

BIM idag

Så idag har man kommit fram till BIM. Ingen mens har jag fått ännu. Den kan vara försenad på grund av proggisarna men man börjar ju ändå hoppas lite mer på att man kanske har ett litet frö som gror. Annars händer det inte så mycket. Vi vet att vi i alla fall kommer använda samma donator igen och det känns jätte bra. Jag är uppe i Sthlm och kommer troligtvis åka hem på Onsdag kväll. På Fredag är det hoppning och jag har blivit lovad att jag ska få rida Ubbe igen. I början tyckte jag inte om Ubbe men jag känner mig bättre efter att jag ridit honom då han är en utmaning. Han är väldigt svår att få igång så man måste kämpa hela rid passet för att ha ska ge framåt men det tycker jag känns bra särskilt när man lyckas med honom.

lördag 20 oktober 2012

Känns drygt att vänta på mensen

Väntar på mensen som jag tycker borde ha kommit. Jag har slutat med crinone men kanske kan mensen dröjja sig ett par dagar i alla fall. Om mensen inte kommit på Onsdag så ska jag testa igen. Det är så jävla sjukt hur hoppet kan fortsätta leva när man fått ett negativt gravtest. Att man kan lura sig själv att det kanske var för tidigt, jag kanske är låg hormonare eller nån annan konstig ursäkt. Jaja snart vet vi.

Vi kan inte planera när det ungefär blir med nästa heminsemination förrns jag fått mensen. Vi tror det blir i mitten av November ungefär. Om jag ska ta pergotime så tror jag att Äl borde komma efter ca 14 dagar. Om vi kör naturellt så blir det nog som vanligt en sen ÄL. Jag måste nog beställa lite mer tester. Jag har tester som antingen räcker i 14 dagar eller i 7 dagar beroende på om jag ska testa två ggr om dagen eller bara en. Det bästa är nog att testa från cykeldag 13 och sen dubbeltesta varje dag så att jag inte missar Äl. Missar man ÄL:en så dröjjer det ju en hel månad innan vi kan försöka igen. 

I veckan ska mälarsjukhuset ringa upp mig så då får jag veta hur vi ska gå vidare. Jag har papper från patientnämden där det står att man har rätt till 2 inseminationer och 2 IVF:er vi har gjort 2 inseminationer och 1 IVF. Alla FET:en från första IVF:en har vi antingen betalat själva eller använt medans vi stog skrivna i Stockholm så då ska dom inte räknas på Södermanlands räkning där vi bor nu.

fredag 19 oktober 2012

Då var det över för denna gång

Jag fick ett stort minus idag. Känns lite jobbigt. Jag kommer låta mig själv vara ledsen i en dag sen ska jag försöka blicka framåt. Vi har redan planer på att köra hem insemination igen på nästa ÄL med samma donator. Jag ska nog testa och äta en enkel kur pergotime. Lite överblivna tabletter som jag har kvar hemma. Man tar en tablett om dagen från cykeldag 5 till cykeldag 9. Inväntar sen ÄL. Nu väntar jag på att mensen ska komma igång sen ÄL.

torsdag 18 oktober 2012

3 dagar kvar

Jag funderar på att tjuvtesta imorgon. Jag klarar inte av denna ovisshet längre. Imorgon kommer jag vara på BIM-2 om jag räknar 14 dagar efter ÄL. om jag räknar på senaste mensen så är jag BIM+3. Ett negativt borde ju inte kunna ändras och ett positivt likaså. Just nu snurrar det på tok för mycket tankar och drömmar. Om jag skulle plussa så är det bra om jag gör det så tidigt som möjligt så jag kan börja med fragminen. Vid ett positivt test så ska jag spruta in 5000 IE fragmin om dagen. Detta för att förhoppningsvis hindra ett evetuellt missfall. Men just nu är jag väldigt tveksam om jag ens är med barn. Man kan ju inte ha turen att lyckas på första försöket!!!

onsdag 17 oktober 2012

Om 4 dagar

Nu börjar det bli jobbigt känner jag. Alla känningar man har. Är det mensen?, är det crinonen? eller kan jag vara med barn? Man analyserar allt man känner men också allt man inte känner. Nu är det 4 dagar kvar till TD. Idag har jag också passerat BIM men det behöver ju inte betyda någonting då det kan bero på crinonen att mensen inte kommer. Massor med kramar till alla som kämpar...
 

tisdag 16 oktober 2012

Här kommer uppdateringen.

Nu har jag pratat med barnmorskan på Mälarsjukhuset som blev tiokig på GYn som vägrade skriva remissen. Hon höll fortfarande med om att vi har rätt till 1 till IVF. Hon kunde inte göra så mycket mer än att bli arg. Hon skulle prata med en läkare som inte var inne denna vecka. Hon sa igen att hon tyckte våran GYN skulle ringa upp deras verksamhetschef och jag förklarade att det gick inte våran GYN med på utan han tyckte att vi som patienter skulle göra det. Nu måste jag alltså vänta tills nästa vecka innan jag får veta vad nästa steg/problem är. Jag frågade om vi kunde få en läkartid men det ville hon inte ge oss. Hon hade ingen ledig tid förrns i slutet på November.Jag bara hoppas nu till tusen att vi lyckats med våran heminsemination så jag slipper lösa dessa problem...

Ingen lösning ännu

Blir frustrerad på min GYN som efter jag pratat med alla möjliga instanser och fått svart på vitt att vi har rätt till två IVF:er så säger han att han inget kan göra utan vi måste gå via mälarsjukhuset och eventuellt prata med deras verksamhetschef för att få det vi är berettigade. Igår gick det ju inte att få tag på nån. Har ringt idag och barnmorskan ska ringa upp mig strax. Jag ska se om det går att boka ett läkarbesök för att sen fp specialistvårdsremissen på det sättet. Jag tycker bara det är onödigt då vi inte kan göra IVF:en där eftersom maken inte har några spermier så vi måste ändå till akkis. Varför kan det inte vara lite lättare?
Nu är det också 5 dagar kvar till TD. Det börjar bli spännande. Idag är det BIM också men det spelar ingen roll om mensen inte kommer det kan fortfarande betyda att jag inte är med barn eftersom crinonen kan skjuta upp mensen. 
 
 

fredag 12 oktober 2012

Sjukvården

Börjar bli tokig på allt detta. Allt börjar med att vi igår var hos vår GYN för att få en remiss skickad till Akkis för att göra vår sista och andra IVF. Han får för sig att vi redan har använt upp alla våra fria försök. Vilket vi inte har. Han får då för sig att man bara har rätt till 2 inseminationer och 1 IVF. Han ringer och pratar med en läkare på mälarsjukhuset som säger att han har rätt. Jag försöker övertala att så inte är fallet men han kan inget göra. 

Vi får istället ringa runt själva. Detta har jag gjort hittills.
  • Ringt vård och garanti kansliet
  • Ringt Mälarsjukhuset
  • Ringt patientnämden
  • Ringt landstinget
Dom svaren har jag fått är att det är 2 IVF:er som gäller. Det ska komma förslag i framtiden om att det ska vara samma riktlinjer i hela Sverige och då är det 3 IVF:er som kommer att gälla. 

Patientnämden ska skicka papper till mig på det som gäller och även ett slags formulär där jag fyller i alla dom problem vi haft i vården. Hon tyckte det vart tokigt att man skulle ta reda på detta själv.

Jag pratade med en barnmorska på mälarsjukhustet och hon skulle kolla upp med en läkare vad det är som gäller men hon trodde också att det var 2 IVF:er som gäller.

Landstinget kommer jag inte ihåg vem jag pratade med men det hon kollade upp var att det var 2 IVF försök som gällde.

Vård och garanti kansliet kollade upp och sa också att det var 2 IVF försök som gällde.

Så vad ska vi göra nu. Vi måste få tag i våran GYN som självklart inte har öppet på Fredagar så vi får ringa på måndag istället. Vi måste då antingen åka till honom i katrineholm eller till mälarsjukhuset i Eskilstuna. Hur vi än gör så måste vi åka långt för att få tag i en speciallistvårds remiss. Denna remiss måste vi få skickat till Akkis för att vi ska få göra en ny IVF. Vi kan inte göra IVF:en här eftersom vi behöver donerade spermier och det är bara Universitetssjukhus som kan göra det och det närmaste universitetsjukhuset ligger i Uppsala. 

Nu hoppas vi ändå att våran heminsemination ska lyckas. Om 9 dagar borde jag veta.

Är det så här svensksjukvård fungerar?

torsdag 11 oktober 2012

10 dagar kvar till TD

Jag kan välja mellan tre olika datum att testa om jag är med barn. Om jag räknar på senaste mensen så ska jag testa den 16/10 men jag tror det är för tidigt. Om jag istället räknar 14 dagar efter ÄL. så ska jag testa den 21/10. Sista alternativet är att istället räkna som man gör vid en IVF. Att själva befruktningen sker 2 dagar efter ÄL. ÄL är då lika med ÄP och 2 dagar senare är lika med ET eller FET. Då ska jag testa den 23/10. Men jag är ganska säker att om mensen inte har kommit så testar jag den 21/10. Alltså om 10 dagar. 

Igår var vi på Coop och det gick väll bra. Men jag tyckte det var svårt att läsa chefen. Han skulle prata med ledningen och sen höra av sig. Jag hoppas verkligen det blir nåt då det känns viktigt och bråttom att jag går från noll kr i inkomst till några tusen.

Jag älskar mina piercingar



måndag 8 oktober 2012

Donation 2.

Så idag gjorde vi andra donationen. Det blev 3 ml idag också. Väldigt duktig donator. Nu får vi hålla tummarna. Imorgon börjar jag med crinone. 

En annan kul grej är att jag eventuellt ska börja arbetsträna på coop. Jag ska dit på Onsdag tillsammans med min handläggare från arbetsförmedlingen. Det är 100% sebbes förtjänst. Vi bor granne med chefen på coop extra och sebbe frågade om dom var intresserade av att ta emot mig på arbetsträning. et roliga blir ju att jag kommer att arbetsträna 3 timmar om dagen 3 dagar i veckan till att börja med. Jag kommer att höjja min inkomst från 0 kr i månaden till ca 4000-5000 kr. Det behövs kan jag lova. Särskilt nu när sebbes företag är nystartat.

Håll nu era tummar för mig är ni söta.


söndag 7 oktober 2012

Nu kom ÄL:en!

Total panik. Hade lite ont i högra äggstocken och undra varför. Jag tänkte att jag testar med ÄL test bara för att kolla jag trodde ju redan att jag hade haft ÄL men tji fick jag. Idag kom alltså ÄL:en. På dag 22. Ganska sent men vi vet ju att jag kanske har kort lutealfas. Luteal fasen är den som kommer mellan ÄL och mensens första dag. Det är inte bra om den fasen är kortare än 10 dagar för då kan man bli gravid men kroppen hinner inte reagera på graviditeten så kroppen skickar fel signaler och det blir en mens i alla fall. Jag ska försöka förlänga luteal fasen med hjälp av crinone som är progesteron just den hormonen som hindrar mensen från att komma när man är gravid.

Killen var jätte trevlig och enligt mina ögon så såg han bra ut. Han var blond med gröna ögon. Han bor i Nyköping och kan komma på kort vasel vilket var tur då jag kl 10:00 imorse märkte att ÄL.en kom bär jag trodde att jag redan haft den. Han gick direkt upp på rummet och lämnade ca 3 ml. Han fick prata med maken medan jag inseminerade. Efter ca 1/2 timme gick han. Vi har bestämt att han ska komma runt 19:00 imorgon för insemination nr 2.

Dagens glada gubbe och ett bra exempel på hur billiga tester ska se ut när det är ett positivt resultat.



tisdag 2 oktober 2012

Första heminseminationen avklarad

Nu har vi gjort vår första heminsemination. Vi insemierdae 4 ggr över 3 dagar och vad jag tror så hade vi ÄL-utslag på Lördagen eller Söndagen. Vi inseminerade första gången på Lördagen och då blev det 0,5 ml. På söndagen gjorde vi 2 inseminationer som blev 1,5 ml och sen 0,4 ml. På Måndagen min födelsedag gjorde vi sista inseminationen som blev 0,8 ml. Nu hoppas vi att Äl verkligen skedde. Nästa gång om vi inte lyckas på första försöket kommer vi använda oss av en annan donator. Som har lite större satser. Man vill vid varje insemination ligga mellan 2-5 ml som är en normal utlösning. Bim blir den 16/10 men jag tror verkligen inte att vi kommer lyckas på första försöket. 

Vid nästa hem insemination kommer vi att köra på en annan donator. Vi kommer denna gång lokalisera Äl bättre med hjälp av clearblue ÄL-tester. Om jag blir 100 % säker på när ÄL sker så vågar jag använda crinone och fragmin efter inseminationerna som jag inte vågar nu då crinone om man börjar fel kan hindra ägglossningen.